Acum cateva zile am avut pofta sa fac dobos
in general prefer prajiturile albe dar acum am vrut ceva diferit
Am facut 2 foi din urmatoarea compozitie:
8 oua
160g zahar
120g faina
80 g untura
Am batut albusele cu zahar, si adaugam galbenusurile frecate cu untura si faina in ploaie.
Ies 3 foi in tava mare pe care le taiem in 3 longitudinal.
Una din foi o lasam pentru caramelizat taind-o dinainte bucatele cat vom taia feliile
Foile vor fi insiropate putin cu caramelul ramas de la foi si fiert cu putina apa si rom, pana ce se topeste
Crema:
250g margarina
200g zahar
3 oua
80g cacao
3 lg de apa
1 lg rom
Batem albusurile cu zahar, rom si apa apoi adaugam galbenusurile.
Se amesteca cand se va raci cu margarina si se vor umple foile
2 comentarii:
E exact reteta mea, doar ca ai folosit untura in loc de unt.
se poate..am luat-o de pe net
s-ar putea sa fie chiar de la tine..
daca e asa iti multumesc de reteta..a iesit foooarte buna
Trimiteți un comentariu