duminică, 2 decembrie 2012

Tort Raw "cheesecake"


prima mea incercare timida de a face un tort Raw (adica fara foc, cu ingrediente nesupuse tratamentului termic)

Blatul (ezista blat dar e alb si nu se vede :P)
1 cana de arahide crude (puteti pune migdale sau nuci )
1 lg miere
1 lg ulei de cocos (puteti pune si alt ulei presat la rece dar nu de masline care e amarui)
cativa picuri de sirop de soc (puteti pune orice esenta )

Se rasnesc arahidele si se framanta cu restul ingredientelor pana ia forma unui aluat gen : biscuite gumos.

Se ia forma de tort si se decupeaza hartie de copt dupa diametrul ei. Pe acesta se intinde aluatul, si dam la rece.

Cema:
1 cana jumate nuci romanesti ( indicat ar fi nuci caju) se pun de seara pana dimineata la inmuiat in apa
fresh din 2 portocale
1 banana
coaja rasa de la o portocala
sirop de soc (sau alta esenta)
miere (daca e nevoie mai dulce-eu nu am mai pus)
1 lingurita agar-agar (sau 2 pl. gelatina pentru tort hidratata si topita)

Se paseaza nucile pana se fac piure la robot, apoi continuam cu mixerul vertical sa se faca fin de tot. Apoi amestecam cu freshul de portocale, esenta, mieea si banana facuta piure, coaja rasa, si la sfarsit gelatina diluata si se pune peste blat.
Mai aruncam o manuta de stafide si niste mac si dam la inchegat pana dimineata.
Dimineata se taie frumos si se mananca faca a ne gandi la calorii

Niciun comentariu: