sâmbătă, 19 martie 2011

Sos de spanac cu ochiuri si carnat

Intr-una din serile trecute am facut sos de spanac
Sosul cu care am reusit sa il conving si pe al meu sot sa manance spanacul, pentru ca inaintea casatoriei nu il manca decat cu orez, si era convins ca nu mananca sos de spanac..
Acum ma suna de la serviciu si ma intreaba:"Nu faci azi sos de spanac?"

Ingrediente sos:
300-400g sos de spanac oparit si tocat
4-5 catei de usturoi
2 linguri de faina varfuite
4 linguri de ulei
sare
300-400 ml lapte
3 lg otet

Procedam in felul urmator:
Incingem uleiul si dam focul minim la aragaz, apoi adaugam 3 catei taiati marunt si ii lasam putin sa se caleasca.
Cand incepe sa se rumeneasca adaugam faina si o lasam sa se inroseasca putin.
Daca mai e nevoie adaugam ulei.
Cand s-a rumenit faina putin adaug laptele rece si amestecam ca sa nu se formeze cocoloase si sa se ingroase ca un sos bechamel.
Cand s-a ingrosat adaugam spanacul maruntit foarte bine (am uitat sa spun cum se opareste spanacul pentru ca eu l-am avut congelat de azi-toamna si numai l-am tocat) cu restul de usturoi maruntit in el
amestecam si lasam sa dea un clocot dupa care potrivim de sare  si adaugam otetul
Fara otet nu are gustul de spanac...parerea mea
Mai da un clocot si dam deoparte
Putem sa facem ochiuri ca garnitura si carne de porc fripta, carnat sau bacon.
Cat de gros doriti sa faceti sosul atat de gros trebuie sa fie sosul bechamel.
Poate fi facut atat ca o pasta si poate fi intins pe paine cu un ochi deasupra, sau cum l-am facut eu acum mai moale
Daca doriti sa fie mai teapan reduceti cantitatea de lapte punand doar 200ml.

Niciun comentariu: