sâmbătă, 19 martie 2011

prajitura cu foi lica

Am facut o prajitura rapida  care sa vina in completarea tortului care parca se topeste cu fiecare musafir
Are o compozitie ca salamul de biscuiti si nu este foarte dulce, dar e buna si aspectoasa

Ingrediente:
1 pachet foi lica
350 biscuiti maruntiti la robot (eu numai acum am descoperit ca ii pot marunti asa rapid)
250g margarina
100 ml visinata
1 fiola de esenta de rom
200 ml lapte
200g alune sau nuci(maruntite la robot sau date prin masima)
200 g zahar
100g cacao
glazura de ciocolata



Punem la fiert zaharul cu cacaua si cu laptele pana ce se topeste zaharul.
Apoi luam de pe foc si adaugam margarina taiata in bucati, visinata si romul.
Separat amestecam biscuitii si alunele si adaugam amestecul lichid peste amestecand bine.
Se formeaza o pasta pe care o punem pe fiecare foaie lica in faguri.
dupa fiecare foaie, urmatoarea se preseaza bine
La sfarsit glazuram ultima foaie
Taiem a doua zi
Este foarte buna



Niciun comentariu: