duminică, 6 martie 2011

Rulada cu biscuiti si cocos

Si premiul Oscar la sectiunea rulade se acorda.......................
ruladei cu cocos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Este de departe preferata mea: are gust de rafaelo si nu ma mai satur de ea


  • 3 foi Lica
  • Ptr crema caramel:
  • 250 g zahar
  • 300 ml apa
  • 300 g biscuiti
Caramelizam zaharul la foc mic apoi stinfem cu apa si lasam sa fiarba pana ce se dizolva tot zaharul. La sfarsit adaugam biscuitii macinati sau resturi de prajitura (marginile)
Acest amestec il punem peste foaia lica. Acum am pus "fagurele" in exterior dar iese mai bine daca intindem crema deasupra.
  • Ptr crema cu cocos:
  • 250 g zahar
  • 100 ml apa
  • 250 g unt
  • 280 g lapte praf
  • 200 g cocos
Se amesteca apa cu zaharul pe foc mic pana ce se topeste. Topuim acolo si untul sau margarina si dam deoparte.
Adaugam in sirop cocosul amestecat cu lapte praf ca sa nu se faca cocoloase si intindem peste crema maro.

Ies 3 rulade
Dedesubtul lor puteti pune un prosop umectat cu apa ca sa rulati mai usor foaia.
Eu nu am pus si m-am chinuit putin cu ea.
Trebuie sa fie cat mai rulata sa nu iese ceva de genul
Imi cer scuze persoanei care a postat aceasta rulada ca o dau contraexemplu, sunt sigura ca e foarte gustoasa, dar ori e rulada ori nu mai e..

Se tine la rece 4 ore minim apoi se taie.

2 comentarii:

Larisa spunea...

Draga Andreea,tocmai ce facui rulada de PASTI.A iesit o nebunie...Copiii deja mi-au luat ingrediente pentru alta. E putin cam scumpa, dar face toti banii...O mai mancasem,dar nu stiam reteta...Multumesc si o sa mai incerc si alte retete de la tine...

andreea spunea...

Ma bucur Larisa ca ti-a placut, si iti multumesc pentru aprecieri
poti incerca varianta ruladei mai ieftina pe care am postat-o la Rulada cu cafea
Te astept sa imi spui ce ai mai incercat