duminică, 6 martie 2011

"Pup" cu varza


In copilarie, bunica in fiecare sambata dimineata facea paine in cuptor si nelipsitele :PUPURI
cu varza, cu ceapa sau cu stir
Saptamana asta a facut si mama si mi*am zis sa fac si eu


Am facut un aluat de pizza:
300g faina
175 ml apa calduta
2 lg-ta sare
1 lg -ta zahar
1 praf de drojdie
2 linguri de ulei

Miau iesit 4 placinte dar am facut cu 450 g faina si am raportat toate cantitatile la ea.
Am amestecat intai drojdia cu sarea, apa, zaharul si uleiul si am amestecat cu putina faina ca sa devina ca o smantana.
Apoi am lasat la crescut 15 min
Am adaugar restul fainii si am lasat la dospit un aluat moale

Umplutura:
Am maruntit 2 cepe mari si le am calit, apoi am maruntit si un sfert de capatana de varza si am adaugat-o la ceapa calita cu sare si piper.
Cand  se calea la foc mic varza, mai mestecam in ea si puneam cate putin ulei sau un strop de apa.

Dupa cam o ora am impartit cantitatea de aluat in 4 si am modelat cu faina niste turte.
Am pus pe ele varza impartita la 4 apoi am adunat cate un colt de aluat ca la branzoici.
Cand a fost stans tot am intors pupul pe partea faina , le-am mai latit cu mana impregnata de faina si am uns cu ou batut.
Am dat la cuptor sa se rumeneasca si le-am mancat fierbinti de mi-am ars toata limba.:))



Un comentariu:

ana spunea...

Foarte bine arata "pupii" tai...delicios.Mai trec pe aici