duminică, 6 martie 2011

Prajitura cu foi caramel



Aceasta e o alta prajitura fina din caietul mamei

Se fac 5 foi din urmatoarele ingrediente amestecate:
520 g faina
220 g zahar
150 g margarina
3 oua
5 linguri de smantana (eu am pus frisca vegetala batuta :P)
1/2 lingura de bicarbonat (eu am pus praf de copt)

Am impartit aluatul in 5 parti egale pentru tava mare si le-am intins intai pe blatul tapetat cu faina dupa care le am trecut pe tava, am indepartat marginile si am intepat cu furculita.
In cuptorul incalzit bagam tava si foaia se va coace imediat.
Daca faceti doar jumate din compozitie si vreti sa taiati foile pe din 2, sa le taiati cand scoateti tava din cuptor ca altfel se crapa mai tarziu
Se desprind cu un cutit cu lama lunga si subtire de pe tava si se pun pe un dog
Asa procedam cu toate
Foile se vor intinde subtire incat sa vedem tava prin ele.

Crema:
Se caramelizeaza 3 linguri de zahar si se sting cu 5 linguri de cafea tare. Lasam la fiect pana ce se face sirop.
150g zahar cu 500 ml lapte si 3 lg faina se amesteca si se pune la foc mic sa se ingroase.
Cand s-a ingrosat se amesteca cu siropul si se da la rece
Cand e calduta se amesteca cu untul moale.
Se umplu foile si se orneaza dupa imaginatia fiecaruia

4 comentarii:

Anonim spunea...

buna
foarte interesanta prajiturica dar as dori sa imi spui daca vrei cat unt de pune la crema (ca nu gasesc nicaieri in reteta)

multumesc frumos

andreea spunea...

scuze, am uitat acest detaliu
un pachet, adica 200g
sper sa o incerci

Anonim spunea...

multumesc frumos
chiar vrea sotul sa o fac de Craciun...cica ii aduce aminte de prajiturile din copilarie (ceausiste:))
Sarbatori Fericite!

andreea spunea...

Sarbatori fericite si tie! si sa iti aduca Mosu' tot ce visezi