duminică, 6 martie 2011

Prajitura Budapesta

Aceasta reteta o am din caietul de retete al mamei, unde a strans ea cele mai deosebite
retete de prajituri pe care le-a gustat la serviciu
Daca o sa primesc vreodata un premiu in gastronomie voi incepe asa:
-" As vrea sa ii multumesc mamei mele care a fost cel mai bun critic al meu si
care m-a facut sa perseverez in a fi cat mai perfectionista in ceea ce fac"
La multi ani de 8 martie mamico

Ingrediente:
Blat1:
4 oua
4 lg de zahar
4 lg faina
1 praf de copt
 Se face un blat clasic de pandispan

Blat2:
1  foaie lica
5 albuse
300g alune macinate sau nuca
300g zahar
1 lg cacao
1 lg faina

Se bat albusele spuma, se adauga zaharul si se bate pana ce se formeaza o bezea. Se adauga amestecul de faina, cacao, si alune amestecand usor cu o spatula.
Se pune pe fundul tavii foaia de lica, se acopera cu bezeaua si se coace.

Crema:
5 galbenusuri
200g zahar
250 g margarina

Se amesteca galbenusurile cu zaharul  si se fierbe pe aburi pana ce se ingroase
Se amesteca margarina moale cu mixerul si adaugam crema calduta cate putin amestecand bine pana ce se epuizeaza compozitia

Asamblare:
Blat de pandispan, crema si blat de alune.

Niciun comentariu: