marți, 15 martie 2011

Paste carbonara

stiu ca in Romania nu se fac pastele carbonara a cele din italia
(vorba cantecului celor de la FARA ZAHAR: "Da' de ce-n Italia-n pizza nu se pune mamaliga? ")
dar asa cum ies noua ne plac si se topesc catai zice: PASTE


Se fierb 400g  paste. Ideale ar fi cele de la Barilla, si de obicei folosesc penne, dar acum am avut unele simple si ieftine, si pe astea le-am folosit.
Am calit 3 catei de usturoi tocati in 4 linguri de ulei de masline, dupa care am adaugat 200g sunca praga (ideal e baconul) taiata subtire si am lasat la foc mic sa se rumeneasca.
Separat am amestecat oregano, 2 galbenuse cu 200g smantana si cu 150g branza rasa, care se toarna peste sunca in tigaie.
Cand sunt fierte pastele se pun in sita si se dadrumul peste ele la jet de apa rece ca sa se hidrateze bine, apoi scurse bine se adauga in sos si se amesteca.


Un comentariu:

ana spunea...

Andreea lasa putin gatitul...vino sa ridici niste premii dragute de pe blogul meu.))))( de parca eu m-as putea opri din decorat...hihi)