Aceasta "vegeta" o folosesc la ciorbe, unde cand ma grabesc nici nu mai tai alt zarzavat, la pilaf, la fripturi, la tocanite, deci cam la orice in afara de prajituri si torturi
Ingrediente:
1 kg ceapa alba
1/2 kg morcovi
1/4 kg telina
1/4 kg patrunjel radacina sau pastarnac
ulei
sare
Se pune intr-o cratita ulei cam de un deget si cand s-a incins putin se adauga ceapa si se lasa la calit, la foc mic
Cand se face mai transparenta ceapa se adauga morcovul maruntit la robot sau dat prin razatoarea mica, si celelalte radacinoase cu care s-a procedat ca si cu morcovul
Daca mai este nevoie se mai adauga ulei.
Cand morcovul e fiert se adauga sare dupa gust si fierbinte se umplu borcanele curate.
La sfarsit se aseaza un strat de ulei deasupra si se dau la camara.
Acest amestec il puteti face periodic si nu veti mai pierde timp la preparatea mancarurilor, cu taiatul si curatatul legumelor, plus ca le da un gust foarte bun
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu