Acest tort l-am facut de ziua fratelui meu, caruia i-a placut foarte mult si copiii l-au "topit"
Ingrediente:
Blat 1:
10 oua
10 linguri de zahar
10 linguri de faina
1 praf de copt
Blat 2:
5 oua
5 linguri de zahar
4 linguri de faina
1 lingura de cacao
1/2 praf de copt
Sirop:
400 ml apa
400 g zahar
1 esenta de rom
Crema:
1000ml frisca lichida
300 g ciocolata alba menaj
Preparare:
Preparam ambele blaturi dupa reteta de pandispan http://andreeascakes.blogspot.com/2011/02/blat-clasic-de-pandispan.html
Topim la microunde sau pe baie de aburi, ciocolata, o amestecam cu frisca si omogenizam bine.
Bagam la frigider 3 ore apoi o batem iarasi pana ce se intareste bine.
Siropul il preparam prin amestecarea zaharului cu apa si il fierbem 5 minute de cand incepe sa clocote. La sfarsit adaugam romul si punem la racit
Taiem blatul alb din zece oua in 2 parti.
Apoi pe un platou dreptunghiular punem blatul alb, insiropam, punem crema, apoi blatul negru, insiropam, iar crema, blatul alb, insiropam ,si imbracam tot tortul in crema dupa care il ornam dupa preferinta.
Recomandabil ar fi sa il lasam pana a doua zi la rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu