sâmbătă, 12 februarie 2011

TIRAMISU RAPID


  • Această prăjitură delicioasă purta întrecut denumirea de Bagatelă Toscană și a fost preparată pentru prima dată în Siena, o localitate din Italia. Motivul preparării ei a fost o vizită pe care Marele Duce Cosimo al III-lea de Medici a făcut-o în acea zonă. El se pare că a fost atât de mulțumit de acel desert încât a dorit să ia cu el acasă, în Florența acea rețetă.








  • Ingrediente:
                   

    2 plicuri crema tiramisu de la Dr Oetker (preparat dupa instructiunile de pe verso)
    1 pachet de piscoturi
    500 ml cafea indulcita

    Preparare:

    Prepar  crema tiramisu asa cum imi spune pe cutie. In acest timp fac si cafeaua si o las la racit.
    Cand ating ambele temperatura ambianta, pun intr-o forma rotunda o folie strech si incep sa inmoi piscoturile rapid in cafea si sa le asez in tava pana ce umplu tot spatiul. Apoi astern un strat de crema si iarasi inmoi piscoturile in cafea si le asez frumos peste crema. Aceasta operatiune se repeta pana ce nu mai raman piscoturi.
    Dau vasul la frigider minim 5 ore dupa care rastorn forma cu grija pe un platou, o imbrac intr-un strat de crema ramasa si o pudrez cu cacao din belsug
    Eu am mai adaugat si niste floricele de ciocolata.
    cu restul de "material" am mai incropit niste cupe

    Niciun comentariu: