joi, 10 februarie 2011

Paine prajita

                Dupa operatie, dupa aproape 3 zile de "post negru" impus, am avut
                                             voie sa mananc cate putin
                    Printre primele alimente s-au numarat si painea prajita
                                                  frecata cu usturoi                                                                                       Atunci am apreciat pentru prima data mancarea
                                   Era ca si cand am mancat un gratar
                           O gustare, pe cat de simpla, pe atat de savuroasa

Ingrediente:

2 felii medii de franzela
2 catei mari de usturoi
un pic de sare
ulei de masline

                             Am prajit painea in toaster (sau pe plita aragazului, chiar si pe gratar)
                       
                            Cand a fost rumenita am luat un catel de usturoi curatat si cum era ea fierbinte si crocanta am frecat ambele fete ale feliei cu usturoiul, incat am avut impresia ca il dau pe razatoare, asa s-a terminat de repede catelul.
                           

                                    Am presarat feliile cu sare, apoi am scurs putin ulei (mai puneam si margarina rama uneori si se topea, dar :1 : nu mai mananc margarina, si :2: nu se compara cu uleiul

                           Miroase in toata casa a usturoi.....nu-i nimic....miroase a iarna
                                          

Un comentariu:

Bianca spunea...

Mmmm tare buna e painea asa facuta.
Chiar mi-ai facut pofta:))