cum a venit primavara, azi am facut ghiveciul meu preferat in care am mai adugat un elment ca sa fie mai satios: piept de pui
Ingrediente:
1/2 piept de pui
cateva lg ulei
2 cepe mari
1 ardei gras rosu si mare
2 ardei grasi verzi
2 morcovi
1/2 cana de orez
3 rosii
4 cartofi
sare, vegeta
patrunjel verde
Mod de preparare:
intr-o craticioara incingem putin ulei si calim la foc mic ceapa taiata marunt
cand s-a calit ceapa adaugam morcovul tocat la robot sau dat prin razatoare,
ardeii tocati marunt si puiul taiat in cuburi mari
se lasa la calit si cand carnea de pui s-a albit se adauga orezul spalat bine si o canita de apa ca sa fiarba acesta
adaugam si cartofii taiati ca chipsurile de subtiri si apoi inca o data in jumate
condimentam si lasam sa fiarba la foc mic
la sfarsit adaugam rosile decojite si taiate cubulete si lasam cateva clocote dupa care dam oala deoparte si adaugam o mana de patrunjel verde maruntit
putem pune in ghiveciul nostru si conopida buchetele sau fasole verde
P.s. ciupercile sau porumbul schimba gustul acrisor al ghiveciului
este deosebit, si miroase divin
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu