duminică, 10 aprilie 2011

Ciorba de salata-speciala


Am facut o ciorbita de salata dupa reteta mamei...speciala..
cea mai buna ciorba de salata pe care am gustat-o pana acum


Avem nevoie de 3 capatani de salata bine sapalate.
4 linguri de ulei
sare
3 catei mari de usturoi
200g smantana grasa
175 g iaurt
3 galbenusuri


Punem in craticioara in care vrem sa facem ciorba , uleiul cu cateii de usturoi la calit, si adaugam salata rupta nu taiata, chiar cu bucatile de la baza frunzelor de salata, mai albicioase
Adaugam sare si lasam sa scada la foc mic, amestecand din cand in cand.
Salata va scadea si se va fierbe in apa care a lasat-o
Cand e verde inchis salata inseaman ca s-a fiert
Adaugam apa atata cat dorim sa fie ciorba.( maxim 2,5 l)
Lasam sa mai dea un clocot si tragem de pe foc ciorba
Amestecam smantana, cu iaurtul si galbenusurile si cand se mai raceste putin ciorba adaugam smantana putin cat de putin
iese cea mai buna ciorbita

Niciun comentariu: