Grisul cu lapte facut de mama are un gust de neuitat.....fin, cremos, de nemaigasit, cum doar mama face
Am mancat gris cu lapte in mai multe locuri dar cred ca daca imi ateriza din greseala in cap mi se spargea capul..:))
Asa ca , pornind in cautarea proportiilor pentru grisul perfect, pentru ca mamei ii iese ochiometric, am experimentat si am experimentat si am gasit proportiile ideale pentru un dulce cu lapte de duminica seara..
1l de lapte
50 g zahar
95 g gris
coaja de portocala
dulceata si nesquik pentru garnisit
Incalzim laptele cu zaharul pana aproape de punctul de fierbere, apoi dam focul la minim si adaugam grisul, amestecand simultan cu un tel, pana ce compozitia se va ingrosa putin ca o crema, si adaugam coaja de portocala.
Grisul se va mai ingrosa si cat timp se raceste (desi eu nu il las pentru ca imi place cald, si sotului rece)
Il turnam in farfurii si picuram sirop, dulceata de macese si pudram cu cacao instant care se va topi ca o ciocolata...(repet: daca are timp sa se topeasca)
Simplu, rapid, gustos, avem o gustare dulce..
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu