si am mancat minunea asta de prajitura
Pentru mine era cu totul noua, si nici macar nu imi dadeam seama cum e facuta
Cu greu am descusut secretul ei
dar vi-l impartasesc si voua
Ingrediente:
Foile cu mac:
-10 albuse
-10 linguri de zahar
-5 linguri de apa fierbinte
-3 galbenuse
-3 linguri de faina rase
-100g cocos
-50g mac
Foile cu cacao :
-1 ou intreg
-4 linguri de zahar
-4 linguri de ulei
-2 linguri de cacao
-5 linguri de lapte
-1 plic de amoniac
-250g faina
Crema :
-7 galbenuse
-7 linguri de zahar
-3 linguri de lapte
-1 budinca de vanilie
-400g lapte
-3 lg zahar
-2 pachete unt
-3 linguri lapte fierbinte
Preparare:
Foile cu mac:
Si o incercare mai esuata dar gustoasa: Se bat albusurile cu un praf de sare, tare si se adauga zaharul si se bate in continuare pana ce raman ca zapada.
Apoi se adauga restul ingredientelor prin rasturnare
Se coace acest blat cu hartie de copt, si cand se raceste se taie in doua cu un cutit cu lama lata.
Foile cu cacao:
Se amesteca toate ingredientele si rezulta o coca tare din care se coc pe dosul tavii doua foi.
Acest tip de foi se fac si la prajitura TELEVIZOR
Pot fi inlocuite cu foi "pandispan" de cacao
Crema:
Se amesteca 7 galbenuse cu 7 linguri de zahar cu mixerul pana ce se albesc si devin ca o crema.
Se adauga3 linguri de lapte si se amesteca pe aburi pana ce se ingroasa.
Apoi facem o budinca de vanilie cu 3 linguri de zahar si 400g lapte.
Dupa ce se raceste crema, si budinca , se baga in crema de oua cate o lingura de budinca si se omogenizeaza ca la maioneza.
Cand e gata crema aceasta se pune tot cate o lingura in untul (2 pachete) moale frecat bine pana ce se amesteca totul fara sa se taie. Daca compozitia e prea vartoasa se pot adauga 3 linguri de lapte cald.
Asamblare:
Foaia de cacao, crema, blat de mac, crema, blat, crema, foaia de cacao, apoi un strat subtire de crema peste care se poate presara cacao sau ciocolata alba rasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu