miercuri, 9 februarie 2011

Prajitura cu mac

                       Acum 2 ani am mers in Sibiu la matusa mea care e o experta in prajitureli
                                                  si am mancat minunea asta de prajitura
                      Pentru mine era cu totul noua, si nici macar nu imi dadeam seama cum e facuta
                                                 Cu greu am descusut secretul ei
                                                     dar vi-l impartasesc si voua

Ingrediente:


Foile cu mac:
-10 albuse
-10 linguri de zahar
-5 linguri de apa fierbinte
-3 galbenuse
-3 linguri de faina rase
-100g cocos    
-50g mac       


Foile cu cacao :
-1 ou intreg
-4 linguri de zahar
-4 linguri de ulei
-2 linguri de cacao
-5 linguri de lapte
-1 plic de amoniac  
-250g faina


Crema :
-7 galbenuse
-7 linguri de zahar
-3 linguri de lapte
-1 budinca de vanilie       
-400g lapte
-3 lg zahar
-2 pachete unt           
-3 linguri lapte fierbinte


Preparare:

Foile cu mac:
Si o incercare mai esuata dar gustoasa:

           Se bat albusurile cu un praf de sare, tare si se adauga zaharul si se bate in continuare pana ce raman ca zapada.
           Apoi se adauga restul ingredientelor prin rasturnare
           Se coace acest blat cu hartie de copt, si cand se raceste se taie in doua cu un cutit cu lama lata.

Foile cu cacao:
          Se amesteca toate ingredientele si rezulta o coca tare din care se coc pe dosul tavii doua  foi.
         Acest tip de foi se fac si la prajitura TELEVIZOR
         Pot fi inlocuite cu foi "pandispan"  de cacao

Crema:
          Se amesteca 7 galbenuse cu 7 linguri de zahar cu mixerul pana ce se albesc si devin ca o crema.
          Se adauga3 linguri de lapte  si se amesteca pe aburi pana ce se ingroasa.
          Apoi facem o budinca de vanilie cu 3 linguri de zahar si 400g lapte.
          Dupa ce se raceste crema, si budinca , se baga in crema de oua cate o lingura de budinca si se omogenizeaza ca la maioneza.
          Cand e gata crema aceasta se pune tot cate o lingura in untul (2 pachete) moale frecat bine pana ce se amesteca totul fara sa se taie. Daca compozitia e prea vartoasa se pot adauga 3 linguri de lapte cald.

Asamblare:
          Foaia de cacao, crema, blat de mac, crema, blat, crema, foaia de cacao, apoi un strat subtire de crema peste care se poate presara cacao sau ciocolata alba rasa.

Asa arata:

Niciun comentariu: