Aceasta reteta este una aparte..........nu am intalnit-o in multe case dar la noi acasa ocupa locul 1 in meniurile de sarbatoare
Ingrediente:
8 oua
50 g masline fara samburi
1 pateu de pui mic (3 bucati de ficat fiert de pui)
1 cutie smantana 200 g
maioneza (1 ou intreg, o lingura mustar, 1 lingura de helas, sare si 300 ml ulei)
ceapa
tarhon conservat in otet (obtional)
castravete acru
Preparare:
Se fierb ouale tari, cam 8 minute de cand dau in clocot.
In acest timp facem maioneza (se poate face clasica cum stiti, dar eu fac maioneza rapida)
Idea este ca toate ingredientele sa aiba aceasi temperatura . Intr-un pahar inalt al mixerului de mana preferabil, punem uleiul si apoi restul ingredientelor. bagam la baza paharului mixerul si incepem sa amestecam 20 de secunde dupa care ridicam treptat mixerul si mai pasam de 3 ori si GATA
Aceasta maioneza o punem intr-un castron lasand insa cam o lingura in paharul mixerului.
Apoi amestecam maioneza cu smantana fara a forma cocoloase.
Pentru a o acri putin eu tai cateva frunzulite de tarhon conservate in otet.
Aceasta e baza oualor, sosul pe care le vom aseza si fara de care nu ar avea farmec.....
La servire mereu pun intai sos apoi ouale deasupra, desi musafirii mei cer extra-portie de sos..
ok: sa trecem la curatatul oalor cu grija, de coaja (eu o fac sub robinet)
Le taiem in 2 pe lung si pe un platou gol punem albusul iar galbenusul il bagam in paharul mixerului peste maioneza ramasa.
Tot peste ele punem pateul, maslinele, castravetele scurs bine, si o ceapa taiata marunt (ceapa medie)
Le pasam bine cu mixerul vertical pana ce iese o pasta teapana. Cu grija sa nu iese prea lichida ca nu veti mai putea umple uale calumea. Daca cumva iese prea lichida mai punei niste ficat sau pateu.
Cu o lingurita umplem cu grija fiecare albus, avand grija sa formam cealalta jumatate a albusului cu pasta incat sa arate ca un ou intreg.
Se pun ouale pe patutzul lor de maioneza si se orneaza cu masline, ardei murat etc
Se servesc cu pofta
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu