joi, 29 noiembrie 2012

Blat de tort perfect

Din cate blaturi am incercat pana acum reteta doamnei Laura Adamache, m-a fermecat.
Are atat de multe parti bune: iese cantitate multa din putine oua, iese pufos, usor de insiropat ...super







reteta e urmatoarea: 7 oua, 210 zahar, 210 faina

Se bat ouale cu zaharul cam 25-30 min cu mixerul, pana ce cand ridicam paletele mixerului se poate scrie pe spuma.
Apoi se amesteca faina lingura cu lingura, usor de jos in sus.
Se unge forma cu margarina si se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia dar nu toata in acelasi loc ca sa nu iese cu burta. se niveleaza frumos si se introduce in cuptorul incalzit dinainte cu 10-15 minute.
Se introduce in cuptor la foc mijlociu 25 minute sau 20 depinde de cuptor, dar nu se deschide deloc cuptorul. Cand este gata deschidem usa cuptorului si lasam sa se raceasca asa...
iese o minunatie da blat.

Niciun comentariu: