miercuri, 10 august 2011

Prajitura izaura


Aceasta este o reteta delicoasa pe care am primit-o de la prietena mea Andrea, si pe care am fost de mult tentata sa o incerc


pe o tava se pune hartie de copt , apoi un strat subtire de margarina, si nuci sau alune maruntite, nu macinate
Peste aceasta compozitie se va turna un blat de albusuri facut din
9 albusuri, 9 lg zahar, 9 lg faina si un praf de copt

il coacem pana se rumeneste putin si il rasturnam pe un platou cu nuca in sus
se unge cu un strat de finetti
si din galbenusurile ramase cu 9 lg de zahar si putina esenta de vanilie se face o crema pe aburi apoi o lasam sa se raceasca si in final se amesteca cu restul de margarina ramas de la unsul tavii, cam 230g Rama
intindem si aceasta crema apoi batem 200ml frisca si o intindem peste crema de galbenusuri
eu am ornat facand stelute cu varful de la tel, si cu "furnicute" de ciocolata
este fenomenala

Un comentariu:

Petronela spunea...

Tot eu sant,intr-adevar merita facuta.Am salvat reteta!
Pupici si o seara placuta!!!