luni, 4 iulie 2011

clatite

-100 g faina
-300 ml lapte
-1-2 oua
-1 lingura rom (15 ml)
-1 lingura ulei (15 ml)
-1/2 lingurita sare
-Coaja rasa de lamaie (facultativ)

Preparare:

Puneti intr-un bol ouale, romul, sarea, 50 ml lapte, coaja de lamaie (facultativ) si bateti bine cu lingura sau telul pentru omogenizare, apoi adaugati faina si amestecati energic si foarte bine sa nu se faca cocoloase.

Subtiati cu restul de lapte, turnati cate putin la inceput, amestecati bine de fiecare data, pana cand se omogenizeaza compozitia, apoi puneti mai mult lapte odata.
Laptele se poate inlocui in totalitate sau pe jumatate cu sifon.
Se pune si un praf de copt stins cu sifon si  se completeaza cu lapte pana ce va rezulta o compozitie laptoasa

Coaceti clatitele in tigaie  de teflon, fara ulei, si le intoarceti cu paleta de lemn.

Poit fi umplute cu branza dulce si stafide, dulceata sau zahar

Niciun comentariu: