marți, 14 iunie 2011

Sarmale

 cu ocazia sarbatorii rusalelor, am hotarat sa fac singura sarmale cap-coada, ca pana acum am fost doar cu bagatul de vina
Asadar am desarat 2 capatani frumoase de varza de la murat
Am taiat o coasta de porc bucati
si am pregatit compozitia
450g carne tocata de porc
250 g carne tocata manzat
60 g orez
2 cepe mari
1 plic condiment pt sarmale de la cosmin



Am calit ceapa in putin ulei, apoi am adaugat orezul si l-am calit si pe el putin
Am rasturnat acest amestec peste carne, am pus 100 ml apa si plicul de condimente
Am omogenizat compozitia si am format 29 de sarmale potrivite
Apoi am aranjat in cratita
Varza taiata marunt la baza, si sarmalele in forma de melc, cu foi de dafin, boabe de piper si costita intre ele, apoi iarasi varza taiata marunt si tot asa terminand cu un strat de varza
Intr-o  cana de apa se dizolva o lingura de sare si se toarna peste sarmale, apoi mai punem apa cat sa le cuprinda si dam la foc
cand va clocoti apa de pe ele dam la foc  mic si lasam la fiert 2 ore
au iesit neasteptat de aromate

Niciun comentariu: