sâmbătă, 21 mai 2011

Eclere si choux a la creme



Am mai facut pana acum eclere dar e prima data cand am fost complet multumita de cum au iesit
Secret: calitatea fainii si coptul

Ingrediente aluat:
160 ml apa
80 ml ulei
200g faina grania
4 oua mici sau 3 mari

Se pune uleiul si apa pe foc si cand fierb se toarna faina si o amestecam cu un tel pana ce se desprinde de cratita
Dam sa se raceasca, apoi adugam cate un ou si amestecam bine dupa fiecare sa se omogenizeze
Apoi se formeaza dupa dorinta fiecaruia in tava pe hartie de copt si se baga in cuptorul incins
Inainte aveam curiozitatea sa vad cum iasa, si deschideam usa cuptorului, dar acum le-am rumenit bine si nu s-au mai lasat
Cand au fost coapte le-am scos afara pe un platou si cand s-au mai racut le-am sectionat
Separat am facut o budinca cu 400 ml lapte si cand s-a racit am amestecat-o cu 400 ml frisca lichida si cu esenta de vanilie
Am umplut "cojile" cu crema si le-am glazurat cu 100 ml ciocolata topita cu 100 ml frisca.
Au iesit delicioase

Un comentariu:

Andrea's Cake spunea...

Ce binee arata.Imi lasa gura apa.