marți, 31 mai 2011

boema



sambata am facut boeme.....cateva tavi...

Reteta este foarte simpla si rapida
o voi scrie pe scurt:
Facem un pandispan de cacao din 10 oua in tava.
Separat facem un sirop cu zahar si esenta de rom fara a ne zgarci
Insiropam si intre timp facem crema:
se poate face ganache de ciocolata cu frisca si ciocolata topita pe aburi sau mai rapid eu fac crema de ciocolata cu aroma de rom instant de la dr oetker. Folosesc 2 plicuri si le prepar cum scrie pe plic
Pe baie de aburi topesc 200g ciocolata neagra si 100ml frisca  si glazura o vom intinde peste crema racita.
se traseaza cu cutitul patrate si se va orna pe fiecare un mot de frisca pe care il vom stropi cu putina glazura de ciocolata topita.
Se lasa la frigider 2-3 ore sa se racoreasca

3 comentarii:

Adela Zilahi spunea...

arata foartre bine i o prajitura delicioasa! O seara placuta!

Petronela spunea...

Imi plac foarte mult boemele de ani de zile nu am mancat si...nu am facut niciodata!!!Dar vad ca reteta asta-i foarte simpla si in sfarsit voi face boeme pentru weekend!!!Multumesc!!!
Pe curand!

andreea spunea...

iti doresc si tie la fel o seara placuta Adela


Petronela sper sa iti iese si sa iti placa reteta mea