Gogosi...gogosi..gogosi...dulcile delicii din pietele in care miroase a ulei dulce prajit, si te imbie cu praful lor magic de zahar..
Am cam sarit calul, nu? eu de fapt in timpul procesului de productie a gogoselelor ma si vedeam postata cu ele la rubrica : ASA NU :))
De ce? pentru ca ma grabesc la dospit si la tot: SUNT O GRABITA INCURABILA
Si cum graba strica treaba a stricat inceputul, dar am dres-o si au iesit pana la urma
Am inceput eu sa coc niste gogosele umflate bine si rumene, o gust pe prima, super de pufoasa si tot ce ii trebuie, si mai coc cateva, si imi fac pofta si imi zic in gand : ia sa fac eu o poza pe sectiune ca sa o pun pe blog: sa moara dusmanii de ciuda nu alta :))
Si cand colo gogoselele mele umflate erau la mijloc parca umplute cu crema: dar macar daca ar fi fost crema si nu aluat crud...
Si ce am facut, pe langa faptul ca cred ca am imbolnavit mitza, le-am luat pe fiecare si le-am intins mai bine sa fie subtiri.
Dar ce fac acum , ca nu mai au forma aia perfecta si aspectul...PERFECT
Asta e....profesoara mea de pictura imi spunea mereu sa nu caut sa fac ceva perfect pentru ca
marile capodopere sunt o insiruire de mici imperfectiuni
Da au iesit bune
nu ma laud cu ele, dar sunt mancabile :P
500 g faina
25 g drojdie (un cubulet)
150 ml lapte caldut70 g zahar
2 oua
15 ml rom
30 ml ulei
sare
vanilie
coaja de la o lamaie
25 g drojdie (un cubulet)
150 ml lapte caldut70 g zahar
2 oua
15 ml rom
30 ml ulei
sare
vanilie
coaja de la o lamaie
Jumatate din cantitatea de lapte se amesteca cu drojdia si cu faina, apoi se lasa la dospit.
Restul de lapte impreuna cu zaharul, ouale, romul, uleiul, sarea, vanilia si coaja de lamaie se pun intr-o craticioara pe foc. Se amesteca cu telul pana frige putin la deget.
Se amesteca cu drojdia, apoi se pune treptat faina si se framanta bine pana nu se mai lipeste.
Se mai framanta putin cu niste ulei caldut ca la cozonaci.
Se lasa sa creasca vreo 40 minute la cald.
Se imparte in 3.
Se intinde o parte de 1 cm grosime si se taie in forma dorita.
Se mai lasa putin pe masa la crescut si deabea apoi se prajesc.
La sfarsit le-am trecut prin zahar pudra !Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu