sâmbătă, 12 februarie 2011

Cartofi aurii

Dintr-o gresala am descoperit acest fel de cartofi..........acum imi doresc sa mai fac greseli de acest fel
              De mult nu mai mananc cartofi pai..............ii am pe acestia : DE AUR

Ingrediente:
8 cartofi babani
oregano
sare
piper
ulei
cativa catei de usturoi


Preparare:

Curat cartofii bine si ii tai in sferturi (o sa vi se para maaaaaaari si va ganditi ca dureaza mult pana ce se fac dar va inselati)
Ii spal bine si ii scurg de apa pe un prosopel curat de bumbac.
Intr-o craticioara mai mica, pentru a avea un nivel inalt de ulei, incingem uleiul
Imersam catieva bucati de cartofi, cat sa ocupe suprafata vasului, nu cat sa fie ingramaditi si acoperim cu capacul pana ce uitam de ei (cam 10 minute). Dupa acest timp adaugam cam 2 catei la o tura de cartofi, dar sa fie taiati marunt. Le va da un gust aparte.
Ei intai vor fi patrunsi de uleio apoi se vor usca si rumeni. veti sti ca sunt facuti cand veti trece cu paleta prin el si vor suna "a gol" , vor fi pufosi.
Ii luati cu paleta, ii spuneti in strecuratoare si bagati altii..si iar acoperiti cu capacul
In strecuratoare ii condimentati cu sare , piper si oregano, si nu mestecati din ei ci prin miscari de sus in jos rapide vom amesteca cartofii fara sa se rupa
Aspect: minunat
Gust: inconfundabil..........

Niciun comentariu: