marți, 20 decembrie 2011

tort nou nascut


acest tortulet este printre preferatele mele, l-am facut pentru un bebel nou nascut,
are 2 kg

Tort inimioara


Cornulete bicolore iar

reteta este pe blog, le-am facut iar la insistentele nasilor, care le adora

Bunatati: prajitura de craciun

 am ales sa fac de craciun printre minieclere, rafaello, bombite de cacao, covrigei cu chimin, si 4 feluri de prajitura care se afla in topul preferintelor familiei mele
Tosca=putin modificata in sensul ca am taiat blatul in 2 si am impartit crema si la mijloc si deasupra blatului

Izaura

 Prajitura cu ness si nuca

Are blat de Snickers, taiat in 2 si crema de galbenuse pe aburi clasica, amestecata cu 2 plicuri de nes, cu care am umplut prajitura si am pus si deasupra ei
in crema am mai adaugat si nuca maruntita mare si coapta pentru aroma
Snickers




Sunt toate cu nuca si sunt foarte bune
le-am copt in 2 ore si per total mi-a luat 5 orecu tot cu glazura
m-am miscat bine si am dat la rece prajitura

Craciun fericit!

Covrigei cu cascaval si chimin

acesti covrigei deliciosi sunt perfecti pentru sarbatorile de iarna


Se amesteca 500g faina, chimen, 1 ou, 250 g margarina, 250g  cascaval ras, sare, 25g drojdie dizolvata in 60 ml lapte caldut
Aluatul se intinde subtire si se decupeaza covrigei sau bete, orice doriti, apoi se ung cu galbenus de ou si se rumenesc la cuptor


Minieclere


Ingrediente:
360 ml apa, 240 margarina, sare se topesc pe foc, apoi se pune 300g faina si se amesteca pana ce se desprinde de pe marginea cratitei
cat e cald aluatul se adauga pe rand 8 oua si amestecam energic
se formeaza bastomase mici in tava si se introduc in cuptorul incins care nu se deschide pana nu se rumenesc bine
Calde se baga in punga si se lasa macar pana a 2 zi
ies 100 eclerutze
se unplu cu 4 budinci pregatite cum scrie pe plic si date la rece, si 400g ciocolata de menaj topita cu 300 ml frisca lichida

Rafaello si bombite cu nuca

preferatele mele sunt rafaelo, iar bombitele negre ale sotului



Rafaello reteta

se amesteca: 150 g zahar praf, cu 200 g lapte praf si 150g nuca de cocos
acestea se framanta cu 1 pachet de unt pana se incorporeaza toate prafurile, apoi se tavalesc prin 50g cocos


Bilute negre reteta:;
biscuiti macinati, nuca, cacao, zahar dupa gust se amestecacu 1 margarina topita cu lapte si esenta de rom dupa gust se framanta bine si se cerne cacao
nu am dat cantitati pentru ca mereu fac aceasta prajitura dupa ochi

Delicioasa cu mar

nu sunt innebunita dupa prajiturile cu mar, dar asta e fenomenala
si partea buna este ca nu e o reteta grea de facut, se prepara la rece si cei care au facut-o pana acum au reusit-o


aveti nevoie de 80 de biscuiti petit beure, ca sunt mai fragezi

compozitia se face in felul urmator
se pune la fiert 1 litru de apa, cu 500 de zahar si 2 kg de mere (dupa ce vor fi curatate) dintracelea spumoase care se fac la copii mici pe razatoare si care vor fi taiate cubulete mici ca pe morcovi in supa
Se fierb merele cu siropul pana ce scad si se inmoaie foarte bine sa nu ramana crude
Separat 4 budinci se amesteca cu 200ml apa si se toarna peste mere cu scortisoara
apoi pe o tava tapetata cu folie strech se pune un strat de biscuiti, unul de mere si tot asa pana ce se gata biscuitii
se lasa 1 zi sau de seara pana dimineata la rece dupa care se intoarce tava, se pudreaza cu zahar si se degusta
se poate taia patrate mari sau ca pe prajitura normala dreptunghiuri
toatalumea care a gustat se intreba cum e asa de buna si ce foi are
AAAAAAAAAAAAA! era sa uit cu o pensula se umezesc biscuitiii cu sirop de zahar

Prajitura Cartof

Este preferata sotului meu
o prajitura facuta din colturi de prajitura, glazuri sau creme ramase de la prajituri, biscuiti macinati , nuca si multa esenta de rom
apoi le tavalim prin pesmet si nuca de cocos si dam la rece

sufleu de brocoli

Azi am pregatit pentru prima data brocoli
Este o inflorescenta asemanatoare conopidei cu care am si combinat-o si asemanatoare ca gust

Cea mai buna ciocolata de casa

duminica am facut ciocolata dupa o reteta noua si alta tehnica
mi-a iesit exact cum imi place, nu prea zaharoasa si intarita si nici moale sa nu o pot decupa, NUMA BUNA

Reteta mea este urmatoarea:

am tapetat o tava cu folie strech, apoi m-am apucat sa fac ciocolata alba:

am pus in 130 ml de apa cu 300g zahar la foc pana ce au dat in clocot, si le lasam sa fiarba 15 minute pana ce siropul de zahar se lipeste ca un superglue, sau daca prin cercul de la capatul telului de bucatarie daca il bagam in sirop si suflam, sa iese balonase continue si multe, atunci e gata
si tehnica acum:
de cele mai multe ori puneam untul, apoi laptele praf si trebuia sa amestec bine bine si tot facea cocoloase laptele praf, dar acum am framantat deoparte untul cu laptele pana ce au fost absorbite, apoi le -am adaugat in sirop si cu focul la minim am amestecat bine si am turnat in tava, apoi am intins uniform
Se foloseste 1 pachet de unt si 500 g lapte praf
!la cofetarii, la 1,500 de lapte praf se punea 50g margarina, adica foarte putin si iesea zaharisita,
pe cand ciocolata mea s-a intarit imediat si a iesit foarte untoasa

La ciocolata neagra se procedeaza la fel doar ca se pune 170 ml apa si in laptele praf se adauga 100g cacao
ciocolata calda se toarna peste cea alba, a doua zi se intoarce si se taie
este delicioasa