A fura idei de la o singura persoana inseamna plagiat. A fura de la mai multe inseamna cercetare
luni, 4 iulie 2011
Tort egiptean 3
Tot cu ocazia parastasului am facut printre alte dulciuri si acest tort egiptean
nu stiu de ce: tortul egiptean l-am facut pana acum de 3 ori si de fiecare data a iesit diferit dar fooooooarte bun
tort cu piersici
Am facut saptamana trecuta un tort racoros fara a urma o reteta anume, ci din imaginatie
rezultatul? a fost mancat inainte de a-i face poza si de a se inchega
voi repeta cu siguranta experienta
300g piscoturi
1 compot de 820 g compot piersici
1 l frisca
1 plic gelatina
1 iaurt piersici muller
intr-o forma de tort am pus folie strech, apoi am adaugat jumatate din piscoturi insiropate cu compot
Apoi am batut bine frisca, am amestecat-o cu iaurtul si cu gelatina hidratata si topita pe baie de aburi
La sfarsit se adauga piersicile taiate marunt din compot si se pune compozitia peste piscoturi
se acopera cu un alt strat de piscoturi insiropate si se da la frigider pana a doua zi sau la congelator
la noi nu a apucat
gustul este divin
rezultatul? a fost mancat inainte de a-i face poza si de a se inchega
voi repeta cu siguranta experienta
300g piscoturi
1 compot de 820 g compot piersici
1 l frisca
1 plic gelatina
1 iaurt piersici muller
intr-o forma de tort am pus folie strech, apoi am adaugat jumatate din piscoturi insiropate cu compot
Apoi am batut bine frisca, am amestecat-o cu iaurtul si cu gelatina hidratata si topita pe baie de aburi
La sfarsit se adauga piersicile taiate marunt din compot si se pune compozitia peste piscoturi
se acopera cu un alt strat de piscoturi insiropate si se da la frigider pana a doua zi sau la congelator
la noi nu a apucat
gustul este divin
aperitiv
ieri am tinut parastas de 6 luni de la trecerea in nefiinta a bunicului meu si am pregatit urmatoarele aperitive
sunca umpluta cu pasta de hrean de casa, snitele din piept de pui si chiftelute din piept de pui.
sunca umpluta cu pasta de hrean de casa, snitele din piept de pui si chiftelute din piept de pui.
clatite
-100 g faina
-300 ml lapte
-1-2 oua
-1 lingura rom (15 ml)
-1 lingura ulei (15 ml)
-1/2 lingurita sare
-Coaja rasa de lamaie (facultativ)
-300 ml lapte
-1-2 oua
-1 lingura rom (15 ml)
-1 lingura ulei (15 ml)
-1/2 lingurita sare
-Coaja rasa de lamaie (facultativ)
Preparare:
Puneti intr-un bol ouale, romul, sarea, 50 ml lapte, coaja de lamaie (facultativ) si bateti bine cu lingura sau telul pentru omogenizare, apoi adaugati faina si amestecati energic si foarte bine sa nu se faca cocoloase.
Subtiati cu restul de lapte, turnati cate putin la inceput, amestecati bine de fiecare data, pana cand se omogenizeaza compozitia, apoi puneti mai mult lapte odata.
Laptele se poate inlocui in totalitate sau pe jumatate cu sifon.
Se pune si un praf de copt stins cu sifon si se completeaza cu lapte pana ce va rezulta o compozitie laptoasa
Coaceti clatitele in tigaie de teflon, fara ulei, si le intoarceti cu paleta de lemn.
Poit fi umplute cu branza dulce si stafide, dulceata sau zahar
Subtiati cu restul de lapte, turnati cate putin la inceput, amestecati bine de fiecare data, pana cand se omogenizeaza compozitia, apoi puneti mai mult lapte odata.
Laptele se poate inlocui in totalitate sau pe jumatate cu sifon.
Se pune si un praf de copt stins cu sifon si se completeaza cu lapte pana ce va rezulta o compozitie laptoasa
Coaceti clatitele in tigaie de teflon, fara ulei, si le intoarceti cu paleta de lemn.
Poit fi umplute cu branza dulce si stafide, dulceata sau zahar
Abonați-vă la:
Postări (Atom)